Alla inlägg under augusti 2007

Av Vita Brevis - 8 augusti 2007 13:36

Jag blev ofrivilligt vittne till ett bråk mellan en vän och vännens "vuxna" barn. Jag tycker alltid att vrede är obehagligt och det är väl inte en slump att vrede hör till dödssynderna. Jag vet inte om det var just det att jag var betraktare eller om det var vreden i sig som var obehaglig....jag hade liksom inte bett om att bevittna det. Jag minns att jag tänkte - gud vad dumt de beter sig....om de bara hade sagt så istället, så hade de fått igång en kommunikation.Jag tror ju att alla vill kommunicera.

En del bara brinner av och säger hemska saker och tycker inte att det är hela världen. Det är så enkelt att se vad andra gör för misstag men det är betydligt svårare att se sina egna.

Jag sa - Om jag hade sagt så till något av mina barn så hade de börjat gråta, och samma sak om de hade sagt så till mig. Jag tror att det handlar om integritet, det också ( jag har bloggat om det förr). Om man inte talar om var ens egna gränser går så kommer folk runt omkring att trampa över dem. Kortfattat: Min dator, min mobiltelefon, mitt rum - ingen rör mina saker utan att fråga om lov - inte heller mina barn. Jag rotar inte i dina saker och du visar mig samma respekt. Så enkelt är det faktiskt även om det finns människor som tycker att det är lite fjantigt att vara så millimeternoga när det gäller t.ex mobilen. Jag har fått kommentarer som "he he....har du hemligheter, eller". That´s not the point. Alla har hemligheter men det är inte därför - man ska få ha sina gränser utan att bli ifrågasatt bara därför att de är viktiga för en själv.

Av Vita Brevis - 7 augusti 2007 20:42

Jag har ägnat den här varma dagen åt att pysslat om sjuka sonen. Vi storhandlade på Villys, han med 40 graders feber och jag med ömmande nacke...inte den bästa kombinationen kanske om man ska veckohandla.

Jag betvivlar inte att han verkligen hade så hög feber...han är den typen. Själv kommer jag inte upp ur sängen när den går över 38. När vi kommer ut på parkeringen säger han "-Jävlar, jag skulle ju köpa juice. Man ska aldrig underskatta placebo-effekten av c-vitaminer". Jag vet inte om det var feberyra men det lät både snabbtänkt och en smula bisarrt.....precis i Vitas smak.

Sen köpte vi pizza och bubbelvatten och låg på sängen och tittade på Youtube hela eftermiddagen med neddragna persienner och skrattade hejdlöst.

Av Vita Brevis - 7 augusti 2007 10:21

Jag var med dottern och gjorde ärenden igår och hamnade på Max i Barkarby....igen. Jag känner mig allt lite Norrlandspatriotisk när jag beställer mitt minimål där. Det enda problemet med Max är väl att de har så dålig musiksmak. De har ofta "blandband" med svenska artister...någon slags folklig popblandning. En gång var det varannan låt Kent och varannan låt Peter LeMarc. Jag gillar LeMarc i små portioner, för att jag kommer ihåg texterna, men Kent...nej, det funkar inte alls.

Igår hade de en fruktansvärd blandning av Tomas Ledin och någon trallvänlig tjej-röst som irriterade oss till vansinne. Dottern är gravid och lättretlig helst nu i den här sommarhettan. Jamen, försökte jag....de kanske säljer bättre om de har bakgrundsmusik - folk kanske trivs med musik och btw, vi kan ju sitta ute och äta så slipper vi höra skiten.

-Okej girighet kan jag förlåta....men jag förlåter fan inte dålig musiksmak! Säger min lilla raring högt och tydligt i kön och jag kan väl bara hålla med. Ibland borde det vara straffbart att plåga människor med dålig musik iaf när man har problem nog med värmen.

Av Vita Brevis - 5 augusti 2007 12:00

Snart åker jag hem igen och tar itu med livet, jobbet och allt som rullar igång varje höst. Livet är gott men det är lite tungt med distansrelationer. Distansrelation skulle kunna betyda att man håller en distans i relationen och inte har närheten. I vårt fall är det dock bara en jädra massa mil som ska överbryggas.

Av Vita Brevis - 5 augusti 2007 11:40

Det här med integritet är knepigt. Jag satt och läste en av mina senaste bloggar med tankar om nacken som spökar och farhågorna om att det ska vara reumatismen som hittat en ny favoritled. Jag skrev ungefär att jag inte tycker att livet blir bättre av att jag pratar om mina krämpor - fast det är ju inte riktigt sant. Jag ser att många, liksom jag, använder bloggen för att skriva av sig sin smärta fysiskt eller psykiskt.

Jag har skrivit om brutna hjärtan och kronisk sjukdom och relationer och att blogga är en väldigt bra form...man får ur sig det mest privata men är ändå relativt anonym. Man får kommentarer och glada tillrop av människor man inte känner och som man förmodligen aldrig skulle ha lärt känna annars. Jag tycker att det skulle vara ett grovt övertramp om någon läste min dagbok utan lov men lägger gladeligen ut mina innersta tankar på nätet till allmänt beskådande....skumt.

Mobiltelefon-hyfs är en sak där man tydligen kan ha väldigt olika integritets-gränser.

Jag skulle aldrig svara i någon annans mobil, varken älsklingens, barnens eller mina vänners. Jag tittar aldrig ens på någon annans display. Jag blir t.o.m lite illa berörd av Telia-reklamen där "Johan" får en massa mobiler slängda på sin filt på badstranden och börjar svara i allihop. Passa mobilen betyder nog att han ska kolla att ingen stjäl dem - inte att han ska vara en telefonsvarare......dumma unge.

Om man inte kan svara i sin mobil när det ringer så ser man att man har ett missat samtal och kan välja att ringa upp....eller låta bli, det är inte svårare än så.

Av Vita Brevis - 3 augusti 2007 19:26

Nacken jävlas förresten allt vad den orkar! Champagne har kanske okända biverkningar när det gäller nackar - vad vet man egentligen. Jag är ingen expert på varken nackar eller Champagne, men jag vet vad jag gillar.


Av Vita Brevis - 3 augusti 2007 19:18

Här håller vädret på att slå om och det är både varmt och kallt - samtidigt...och en luftfuktighet på....massor av procent. Kläderna klibbar på kroppen och räkorna är snart tinade. Vi ska äta räkor och dricka champagne - carpe diem! En helt vanlig lördagkväll i augusti alldeles innan arbetsåret börjar om igen ska man nog "unna sig"...fast jag inte gillar uttrycket riktigt. Jag tycker att det är ett uttryck som man läser om i typ Amelia och det handlar ofta om saker som inte är speciellt roliga som att bada skumbad eller ge sig själv en peeling....

Att dricka champagne fast man inte fyller jämnt eller tar studenten är mer i min smak.

Älsklingen jobbar typ jämt så det får bli en stilla kväll ikväll, varva ner och försöka ignorera nästa vecka som tydligen kommer med höga temperaturer även i Norrland precis när jag ska börja jobba - puh!

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards